Op zoek naar wat is een hondensport?

wat is een hondensport
Hondensport.
De mogelijkheden zijn eindeloos, maar kies vooral iets wat bij u en uw hond past! In dit artikel zullen we dieper ingaan op een aantal activiteiten! Gehoorzaamheid / Obedience. Deze discipline wordt zeer veel beoefend. Het is een relatief rustige vorm van hondensport, waarbij er allerlei oefeningen aangeleerd worden die de hond op commando moet uitvoeren.
Wat is flyball precies? Doggo.nl.
Wat is er nog meer leuk aan flyball? Dat er allerlei verschillende honden meedoen. Van Duitse herder, tot Jack Russel. Eigenlijk kan elk ras meedoen. Behalve de Teckel, deze sport is te belastend voor de rug. We hebben altijd graag kleinere honden voor in het team! De flyballbaan wordt in hoogte afgesteld op de hoogte die geldt voor de kleinste hond. Dus heb je een Jack Russel in het team en verder een Duitse Herder, een Border Collie en een leuke, grotere kruising? Dan mogen alle grote honden springen op de hoogte van de Jack Russel. Dan kan je weer een beetje tijd schelen in de race! Waar leer je je hond flyball? In Zeeland leer je flyballen bij de KC Zeeland Je krijgt daar les van een groep hele enthousiaste instructeurs, die zelf allemaal wedstrijden lopen in Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland. Ook doen zij elk jaar mee aan het Europees Kampioenschap Flyball. Woon je niet in Zeeland? Informeer dan bij jouw hondenvereniging in de buurt naar de mogelijkheden voor flyball. In de media. Internationaal Flyball Nederland. Tekst: Maaike van der Male. Lees verder op Doggo.nl. Artikelen: Hondensport Tags: hondensport.
Werkhond IPO.
Er zijn regionale en landelijke wedstrijden en er is een Nederlands Kampioenschap Werkhonden en een Wereldkampioenschap Werkhonden. Om deel te nemen aan examens en wedstrijden moet je hond een Hondenlogboek hebben. Om te zien waar er examens en wedstrijden georganiseerd worden, kijk je in de activiteitenagenda categorie Werkhondenproeven.
Hondensport tips: 12 leuke hondensporten voor alle sporthonden 123Tinki.com.
De ware sporthonden zullen vast gelukkiger worden van de wat actievere sporten, maar er zijn ook zeker een aantal hondensporten waarbij het vooral om intelligentie of gehoorzaamheid draait. Voor ieder team is er wel een passende hondensport te vinden. Waarschijnlijk heb jij er in de aanschaf van jouw hond al wel rekening mee gehouden welk type goed bij jou past.
Agility: agilityclub.
Een gevorderde combinatie te zien lopen is zeker spectaculair maar heeft al heel wat uurtjes jaren! training gevergd voor zowel handler als hond. Oorspronkelijk is Agility gebaseerd op de paardenspringsport. Maar anders dan bij die sport is er hier sprake van meer dan alleen maar in de hoogte of in de breedte springen. De honden moeten ook over obstakels klauteren, door tunnels rennen en tussen paaltjes door slingeren. De toestellen worden steeds weer in een andere volgorde neergezet, zodat het noodzaak is dat de hond goed gestuurd kan worden en volgens de voorgeschreven volgorde het parcours kan afleggen. Geen enkele andere vorm van hondensport combineert werken en trainen met de hond op een zo positieve, uitbundige manier.
Hondentraining Wikipedia.
Veelvoorkomend gedrag dat honden aangeleerd wordt is het komen als ze geroepen worden en het zitten" of blijven" op commando. Bij het trainen van een hond kunnen beloningen zoals eten of aandacht, zeker wanneer deze een positief effect sorteren op de training, gebruikt worden. Er zijn veel methoden om een hond te trainen en vele doelstellingen, uiteenlopend van het aanleren van gehoorzaamheid van een gezinshond waarbij ook vooral het baasje wordt geleerd hoe hij of zij met de hond moet omgaan tot gespecialiseerde gebieden waaronder politiehond, in het leger, opsporing, redding, jagen, werken met vee, bijvoorbeeld schapen bijeendrijven, mensen helpen met een handicap, entertainment, hondensport en mensen en/of eigendommen beschermen/bewaken.
Rally-O.
Wij reglementeren deze vorm van hondensport nog niet officieel. Bij ons aangesloten kynologenclubs en rasverenigingen organiseren deze sport wel. Meer informatie over Rally-O vind je op de website Rally-O.nl. Wat heb je nodig voor Rally-O? Een hond die wel in is voor een lolletje, en een parcours met verschillende gehoorzaamheidsoefeningen dat je kunt volgen via bordjes.
Over Combisport Federatie Hondensport Nederland.
Ook honden met een wat langere rug of een kortere neus kunnen hier goed terecht. U hoeft geen atleten te zijn, zolang u het maar leuk vindt om actief met uw hond bezig te zijn. Let wel op, de hond moet wel gezond zijn en minimaal 15 maanden. Voor de FHN wedstrijden heeft u een startlicentie nodig. Waar kunt u trainen? Op de website staat onder scholen vermeld waar in Nederland CombiSportlessen worden aangeboden. Is er geen school bij u in de buurt? Neem dan contact op met de coƶrdinator CombiSport van de FHN. Copyright 2013 Federatie Hondensport Nederland.
Hondensporten.
Bovendien is het ook mooi meegenomen dat je je eigen conditie verbeterd. Wat is canicross? Apporteersport is een hondensport die veel lijkt op de jachttraining. Er zijn echter een paar verschillen: In tegenstelling tot de jachttraining is de apporteersport voor Alle rashonden en rasloze honden opengesteld.

Contacteer ons